fbpx

Shqiperia

Shqiperia

Shqipëria është një vend në Evropën Juglindore, i rrethuar nga detet Adriatik, Jon dhe Mesdhe. Ndan kufijtë tokësorë me Malin e Zi në veriperëndim, Kosovën në verilindje, Maqedoninë e Veriut në lindje, Greqinë në jug; dhe kufijtë detarë me Greqinë, Malin e Zi dhe Italinë. Gjeografikisht, Shqipëria përcaktohet në një zonë prej 28,748 km2 (11,100 sq mi) dhe Tirana është kryeqyteti i saj dhe qyteti më i madh. Ai zotëron një larmi të konsiderueshme me peisazhin që varion nga malet e mbuluara me dëborë në Alpet Shqiptare si dhe Malet Korab, Skënderbeg, Pindus dhe Ceraunian deri në brigjet e nxehta dhe me diell të Adriatikut Shqiptar dhe Detit Jon përgjatë Detit Mesdhe. Shqipëria ka një histori shumë të pasur duke qenë e banuar nga civilizime të shumta si ilirët, trakët, grekët e lashtë, romakët, bizantinët, venedikasit dhe osmanët. Pas disfatës së osmanëve në Luftërat Ballkanike, shteti modern kombëtar i Shqipërisë shpalli pavarësinë në 1912.

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera PĂ«r pesĂ« vitet e fundit Kroacia ka qenĂ« njĂ« pikĂ« turistike pĂ«r arsye shumĂ« tĂ« mira. Shteti ballkanik ka njĂ« vijĂ« tĂ« bukur bregdetare, fshatra historikĂ« dhe çmime shumĂ« tĂ« favorshme. Aq e favorshme nĂ« fakt sa ...