fbpx

Ne Përputhim Çmimet

Ju mund të kërkoni një rimbursim për diferencën nëse ndodh që të gjeni të njëjtën rezervë më lirë në një faqe tjetër në internet.

Ju duhet të na kontaktoni para se të bëni rezervimin ose pas rezervimit me ne të paktën 24 orë para datës tuaj të check-in.

Ju do të duhet të na jepni lidhjen për ofertën tjetër e cila duhet të jetë në internet dhe e disponueshme kur të kontrollojmë.

Lista e Kontrollit të Përputhjes së Çmimeve

  • Oferta tjetër duhet të jetë për të njëjtën lloj prone dhe akomodimi.
  • Oferta tjetër duhet të jetë për të njëjtat data të check in dhe check out.
  • Oferta tjetër duhet të ketë të njëjtën politikë anulimi dhe kushte.

Kur nuk mund të përputhemi me Çmimin

  • Nëse oferta tjetër është në një faqe në internet që nuk tregon pronën ose llojin e akomodimit në të cilin do të qëndroni deri pas rezervimit.
  • Nëse oferta tjetër është pjesë e një programi besnikërie ose shpërblimesh. Ne e përcaktojmë këtë lloj oferte tjetër si çdo situatë kur një klient merr një çmim të reduktuar nga një pronë ose një faqe tjetër në internet si një shpërblim për përsëritjen e biznesit, hyrjen, futjen e një kodi kuponi, referimin e klientëve të tjerë ose kryerjen e ndonjë veprimi tjetër i cili më pas ndryshon çmimi i treguar fillimisht.
  • Nëse prenotimi juaj ose oferta me të cilën po krahasoni etiketohen si ofertë partnere (dmth lehtësohet nga një kompani partnere Booking.com).

Nëse rezervimin tuaj e keni gjetur më lirë diku tjetër

  • Mund të na kontaktoni për më shumë informacione që përputhen me Çmimin.