fbpx

Serbia

Serbia

Serbia është një vend i vendosur në Ballkanin qendror dhe kufizohet me Hungarinë në veri, Rumaninë në verilindje, Bullgarinë në juglindje, Maqedoninë e Veriut në jug, Kroacinë dhe Bosnjë dhe Hercegovinën në perëndim dhe Malin e Zi dhe Kosovën në jugperëndim. Territori i Serbisë së sotme u përball me migrime sllave në shekullin e 6-të, duke krijuar disa shtete rajonale në Mesjetën e hershme, herë të njohura si degë të mbretërive Bizantine, Frankike dhe Hungareze. Mbretëria Serbe fitoi njohjen nga Selia e Shenjtë dhe Kostandinopoja në 1217, duke arritur kulmin e saj territorial në 1346 si Perandoria Serbe relativisht jetëshkurtër. Nga mesi i shekullit të 16-të, Osmanët aneksuan tërësinë e Serbisë së sotme; sundimi i tyre herë pas here ndërpritej nga Perandoria Habsburg, e cila filloi të zgjerohej drejt Serbisë Qendrore nga fundi i shekullit të 17-të duke mbajtur një këmbë në Vojvodinë. Pas viktimave në Luftën e Parë Botërore, dhe bashkimit pasues të ish-kurorës Habsburg të Vojvodinës (dhe tokave të tjera) me Serbinë, vendi bashkë-themeloi Jugosllavinë me kombet e tjera të Sllavëve të Jugut, të cilat do të ekzistonin në formacione të ndryshme politike deri në Luftërat Jugosllave të vitet 1990

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera PĂ«r pesĂ« vitet e fundit Kroacia ka qenĂ« njĂ« pikĂ« turistike pĂ«r arsye shumĂ« tĂ« mira. Shteti ballkanik ka njĂ« vijĂ« tĂ« bukur bregdetare, fshatra historikĂ« dhe çmime shumĂ« tĂ« favorshme. Aq e favorshme nĂ« fakt sa ...