fbpx

Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut është një vend në Evropën Juglindore që kufizohet me Kosovën në veriperëndim, Serbinë në veri, Bullgarinë në lindje, Greqinë në jug dhe Shqipërinë në perëndim. Shkupi është kryeqyteti dhe qyteti më i madh me një popullsi 2.06 milion. Banorët janë një popull sllav i Jugut, me shqiptarë që formojnë pakicën tjetër më të madhe, të ndjekur nga turq, romë, serbë, boshnjakë dhe arumunë. Historia e rajonit fillon me mbretërinë e Paonia, një politikë e përzier Trako-Ilire. Romakët pushtuan rajonin në shekullin e dytë para Krishtit, pastaj zona u përfshi në mbretërinë e Maqedonisë në shekullin e katërt para Krishtit. Zona mbeti pjesë e Perandorisë Bizantine, por shpesh u bastis dhe u vendos nga fiset sllave duke filluar në shekullin e 6-të të epokës së krishterë. Pas shekujsh grindjesh midis Perandorisë Bullgare, Bizantine dhe Serbe, ishte pjesë e sundimit Osman nga mesi i 14-të deri në fillimin e shekullit 20, pas Luftërave Ballkanike të 1912 dhe 1913 ajo u vu nën sundimin Serb dhe në 1945 ishte themeluar si një shtet i Jugosllavisë komuniste, të cilin e qëndroi deri në pavarësinë e saj në 1991.

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera PĂ«r pesĂ« vitet e fundit Kroacia ka qenĂ« njĂ« pikĂ« turistike pĂ«r arsye shumĂ« tĂ« mira. Shteti ballkanik ka njĂ« vijĂ« tĂ« bukur bregdetare, fshatra historikĂ« dhe çmime shumĂ« tĂ« favorshme. Aq e favorshme nĂ« fakt sa ...