fbpx

Mali i Zi

Mali i Zi

Mali i Zi është një vend në Evropën Juglindore, i vendosur në Detin Adriatik, duke ndarë kufijtë me Serbinë në verilindje, Bosnjën dhe Hercegovinën në veri dhe perëndim, Shqipërinë në juglindje dhe Kroacinë në jugperëndim. Podgorica është kryeqyteti dhe qyteti më i madh, mbulon 10.4% të Malit të Zi dhe territorin e #039; 13,812 kilometra katrorë (5,333 sq mi) dhe është shtëpia e afërsisht 30% e popullsisë së saj totale. Emri Mali i Zi u përdor për herë të parë për t'iu referuar vendit në fund të shekullit të 15-të. Pavarësia e Malit të Zi dhe #039; u njohën nga Fuqitë e Mëdha në Kongresin e Berlinit në 1878. Në 1910, vendi u bë një mbretëri. Pas Luftës së Parë Botërore, ajo u bë pjesë e Jugosllavisë. Pas shpërbërjes së Jugosllavisë, republikat e Serbisë dhe Malit të Zi së bashku shpallën një federatë. Pas një referendumi për pavarësi të mbajtur në maj 2006, Mali i Zi deklaroi pavarësinë e tij.

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera PĂ«r pesĂ« vitet e fundit Kroacia ka qenĂ« njĂ« pikĂ« turistike pĂ«r arsye shumĂ« tĂ« mira. Shteti ballkanik ka njĂ« vijĂ« tĂ« bukur bregdetare, fshatra historikĂ« dhe çmime shumĂ« tĂ« favorshme. Aq e favorshme nĂ« fakt sa ...