fbpx

Tirane

Tirane

Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë, njihet për arkitekturën e saj shumëngjyrëshe të epokës Osmane, Fashiste dhe Sovjetike. Ndërtesat pastel rrethojnë pikën fokale të qytetit & #039; sheshi Skënderbej, i cili është emëruar për statujën e tij të kuajve të një heroi kombëtar. Në skajin verior të sheshit & #039 është Muzeu Historik Kombëtar modernist, që mbulon kohërat parahistorike përmes sundimit Komunist dhe kryengritjeve anti-Komuniste të viteve 1990. - Google

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë turistike për arsye shumë të mira. Shteti ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq e favorshme në fakt sa ...