fbpx

Sarandë

Sarandë

Sarandë është një vendpushim në rivierën shqiptare, në Shqipërinë e Jugut. I vendosur në mes të detit Jon dhe kodrave të ullishtave, qyteti është në një gji në formë patkoi, i rrethuar nga plazhe dhe një shëtitore. Në qendër janë mbetjet arkeologjike të një sinagogë të shekullit V, më vonë një bazilikë e hershme e krishterë. Mozaikët e ndërlikuar të dyshemesë janë ende të dukshme. Kalaja e Lëkurësi e shekullit të 16-të është në një majë të kodrës mbi qytet. - Google

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë turistike për arsye shumë të mira. Shteti ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq e favorshme në fakt sa ...