fbpx

Gjirokaster

Gjirokastër

Gjirokastër është një qytet dhe bashki në jug të Shqipërisë, në një luginë midis maleve të Gjerës dhe Drinos, në 300 metra mbi nivelin e detit. Qyteti i tij i vjetër është një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s, përshkruar si "një shembull i rrallë i një qyteti osman të ruajtur mirë, i ndërtuar nga fermerë të pasurive të mëdha". Wikipedia

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë turistike për arsye shumë të mira. Shteti ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq e favorshme në fakt sa ...