fbpx

Durresit

Durrësit

Durrësi është një qytet port në detin Adriatik në Shqipërinë perëndimore, në perëndim të kryeqytetit, Tiranës. Knownshtë i njohur për amfiteatrin e tij të madh romak. Aty pranë është një kishë e shekullit të 9-të me mure të mbuluara me mozaikë. Muzeu Arkeologjik shfaq pjesë nga periudhat Greke, Helenistike dhe Romake. Plazhi i Gjerë i Durrësit ka ujëra të cekëta. Aty pranë është ish-vila verore e mbretit Zog të shekullit të 20-të. - Google

Eksploroni Qytetin

Hartat e Qytetit

Idetë e udhëtimit

Plazhet

Vendet më të mira të pushimeve në Shqipëri

E izoluar dhe e mbyllur nga bota për kaq shumë kohë, Shqipëria doli nga sundimi komunist në 1991. Në ditët e sotme, vizitorët janë pa dyshim të befasuar nga të gjitha ato që ajo ofron; plazhe të bukura që shtrihen krahas vargmaleve që të lënë pa frymë dhe liqeneve vezullues. Falë ...

parqet kombëtare

29 foto që vërtetojnë se Shqipëria është Kroacia e re

  1/29 Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë turistike për arsye shumë të mira. Shteti ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq e favorshme në fakt sa ...