1/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Për pesë vitet e fundit Kroacia ka qenë një pikë e nxehtë turistike për arsye shumë të mira. Shteti ballkanik ka një vijë të bukur bregdetare, fshatra historikë dhe çmime shumë të favorshme. Aq e favorshme në fakt sa kryeqyteti i saj piktoresk, Dubrovniku, luajti si 'Kings Landing' i trilluar në hit shfaqje televizive Loja e froneveMjaft grusht shteti kinematografik. Sidoqoftë, që kur arritëm atë rol të profilit të lartë, Kroacia nuk mund të pretendojë më të jetë perlë e pazbuluar e Evropës. Isshtë zbuluar mirë dhe me të vërtetë. Që do të thotë Kroacia ka nevojë që t'ia kalojë atë nder fqinjit të saj të nënvlerësuar jugor: Shqipërisë.

2/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Kufizohet nga Greqia në jug me vijën bregdetare mesdhetare të lakmueshme, Shqipëria është një vend me një peizazh tepër të larmishëm. Nga plazhet e butë në malet me dëborë, burimet e nxehta për në Të listuara nga Trashëgimia Botërore e UNESCO-s vendet arkeologjike, është një komb natyrisht i bukur që del nga një histori e trazuar për të përqafuar paqen dhe prosperitetin (ata gjithashtu shpresojnë për anëtarësimin në BE në të ardhmen e afërt).

3/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/kukesi_yne

Para se të prenotoni biletën tuaj, dijeni se 50 vjet sundim komunist nuk i bëri gjërat më të lehta për shqiptarët - ata kaluan vetëm në një ekonomi të tregut të lirë në 1990. Vizitoni Muzeu i Mbikëqyrjes Sekrete në kryeqytetin, Tiranë, për të parë një Perde të Hekurt dhe për të kuptuar se çfarë kanë kaluar. Nën regjim nuk kishte shumë investime në infrastrukturë, prandaj mos prisni që rrugët, autobusët dhe trenat shqiptarë të funksionojnë në nivelin që bëjnë në Gjermani ose Francë. Kjo tha, shkëmbimi për një udhëtim që është pak më i ndërlikuar për të lundruar është përballueshmëria - ju mund të hani në restorante të shkëlqyeshëm dhe të flini në hotele të këndshme për gjysmën e asaj që do të paguani në fqinjë Greqia ose Kroacia. Nëse nuk keni shumë kohë dhe dëshironi që gjërat të zhvillohen normalisht, rekrutoni një agjent udhëtimesh për t'u marrë me logjistikën e guximshme për ju. Do të dëshironi kohën maksimale për të marrë këto pamje. Më poshtë, ne kemi mbledhur disa nga vendet e domosdoshme për të parë që ia vlen të udhëtoni në Shqipëri.

4/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/captured28_

Apollonia, Muzeu Arkeologjik Fier

5/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/visitalbania2.0

Qeparo, HimarëVlorë

6/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/flakon.zharku

Parku Kombëtar i Thethit, Alpet Shqiptare

7/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/albania.tourism

Borsh, Himarë,Vlorë

8/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

HimarëVlorë

9/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Shishtavec, Kukës

10/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/egzonbytyqiphoto

Çarçovë, Gjirokastër

11/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Koman, Shkodër

12/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/emilyrose_travels

ShkopetLezhë

13/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Kalaja e Porto Palermos, Himarë

14/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/qualepass

Gjipe, Himarë

15/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/mattpaynetravelphotography

Theth, Shkodë

16/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/egzonbytyqiphoto

Parku Kombëtar i Luginës së Valbonë

17/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/dueruoteit

Koman, Shkodër

18/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Korçë

19/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/valentingeiss

Kanioni i Langaricës

20/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/_dogani_

Mount Cikes (Maja e Çikës), Malet Ceraunian

21/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/the_flyaway_girl

Banja termike Benja (Llixhat e Benjes)

22/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/adisshera

Piqeras, Vlorë

23/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/al_initiative

Kalaja e Krujës

24/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/visitalbania2.0

Plazhi Porto Palermo, Himarë

25/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/worldwidealbania

Kalaja e Skenderbeut, Krujë

26/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/albania.tourism

Berat, lumi Osum

27/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/vadoinalbania

Himarë

28/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/veloxgram_

Plaza, Tiranë

29/29

Kredia e imazhit: Instagram.com/b_visi

Sarandë


Burimi: https://www.vogue.com.au/travel/destinations/29-photos-that-prove-albania-is-the-new-croatia/image-gallery/75c2becae7c061a8c79647790ac09de5